Smaller Default Larger

סיכויי ההצלחה וגורמי סיכון בהשתלות שיניים

Thumb10באופן כללי סיכויי ההצלחה של השתלות שיניים מצויינים ונעים בין 80% ל 95%, בעיקר בהתאם למיקום בפה, איכות וכמות העצם, מצבו הבריאותי של המטופל והרגליו.

מי שעומד לבצע השתלות שיניים צריך להבין שכל אדם בנוי קצת אחרת, חלקנו בריאים יותר וחלקנו פחות, לחלקנו הרגלים שונים שעלולים להשפיע על סיכויי ההצלחה וסביר להניח ששתל במטופל צעיר, בריא ושומר על הגיינה אורלית שאיבד שן אחת עקב חבלה יהיה בעל סבירות יותר גבוהה להצלחה לעומת מטופל מבוגר בעל רקע סוכרתי שאיבד את שיניו עקב מחלת חניכיים.

לא פעם אני נתקל במטופלים שבאים עם בעיות בשיניים שלהם ואומרים לי “נמאס לי כל הזמן לטפל, אני רוצה לעקור את כל השיניים ולשים שתלים”. אחת הקלישאות בנושא השתלות שיניים היא שכשיש שתלים, נגמר הסיפור,  אין צורך בהקפדה על הגיינה אורלית וזה מחזיק לכל החיים. בדיוק להיפך! שתלים דנטלים דורשים תחזוקה ושמירה קפדנית יותרמאשר שיניים טבעיות! אנשים שאינם שומרים על הגיינת פה טובה, אינם מתאימים להשתלות. אחת מהבעיות הקשות של רופאי השיניים בימינו נקראת פריאימפלנטיטיס, זוהי דלקת סביב השתל שמובילה לפגיעה נרחבת סביב השתל ולכישלונו. ההרס עלול להיות כה נרחב שיתכן שלא יהיה ניתן בהמשך להתקין שתל חדש במקום ללא שימוש בטכניקות מסובכות של השתלת עצם.

לכן, שתלים דנטליים לא יתאימו לכל מטופל וישנה מערכת שיקולים שצריכה להלקח בחשבון.

ישנם אנשים שאיכות העצם ו\או כמות העצם אצלם בעייתית. בלסת תחתונה יש מקרים בהם תעלת העצב המנדיבולרי, העוברת בתוך עצם הלסת התחתונה, קרובה מדי לאיזור המיועד להשתלה. בלסת עליונה ישנם מצבים שבהם יש צורך בניתוח הנקרא הרמת סינוס על מנת שיהיה מספיק מקום לשתלים. אנשים הסובלים ממחלת עצם (Periodontitis ) קודם יצטרכו לעבור טיפולים לשליטה במחלה. אנשים הסובלים מסוכרת בלתי מאוזנת צריכים לעבור בדיקת דם לבדיקת HBA1C, אם הוא גבוה מערך מסויים, מומלץ שלא לבצע שתלים.

אנשים הנוטלים ביספוספנטים (תרופות הניתנות במצבים מסויימים כגון מניעת אוסטאופורוזיס) נמצאים בסיכון מוגבר לכישלון של השתלות ולחלקם אסור לבצע כלל פעולות ניתוחיות.  ברוקסיזם (שחיקת שיניים) הוא גורם שיש לקחת בחשבון במערכת השיקולים לפני קבלת ההחלטה.

עישון הינו גורם סיכון המפחית את סיכויי ההצלחה של ההשתלה. יש רופאים שממליצים למעשנים להפסיק לעשן לפני כניסה לתהליך של השתלת שיניים על מנת לשפר את סיכויי ההצלחה. נכון להיום, עישון אינו מהווה קונטראינדיקציה מוחלטת להשתלות. כלומר, גם למעשנים ניתן להתקין שתלים בהצלחה.

צריכת אלכוהול מוגברת גם היא גורם סיכון המפחית את סיכויי ההצלחה. יש לציין כי שילוב של צריכת אלכוהול גבוהה ועישון כבד מקטין באופן משמעותי יותר את סיכויי ההצלחה של השתלות השיניים.

 

 

חדשות מעולם השתלים

שם:
דוא"ל:
כמה אצבעות לאדם (ידיים)?
ברישום לשירות זה הינך מאשר לקבל עדכונים בנושאי רפואה ודיוורים מהאתר

כניסת חברים